Daha önceleri belediye otobüsü, özel halk otobüsü ve dolmuş şeklinde verilen toplu taşıma hizmeti artan nüfus, konfor ve mevsimler şartlara ayak uyduramaması nedeniyle tamamen yenilendi.Yeşil, engelli dostu ve konforlu yeni toplu taşıma filosuyla Büyükşehir Belediyesi, hem yolcu rahatlığını artırmayı hem de şehir içi trafiğini rahatlatmayı planlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, teslimatı yapılan filoda incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, şehir içi dolmuşların dönüşümünü bitirmiş olduklarını söyledi.

Dolmuşlar ve özel halk otobüsleriyle şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti verildiğini anımsatan Erkoç, "Biz göreve geldiğimizde toplu taşımada dönüşüm için düğmeye bastık ve dolmuşları da otobüse çevirdik. Hem engelli kardeşlerimizin tam erişeceği, hem de vatandaşlarımızın daha konforlu yolculuk yapacağı toplu taşıma araçlarını hizmete sunduk" dedi.

Yeni otobüslerle beraber şehir içi trafiğin rahatladığını vurgulayan Erkoç, dolmuşların hem kendi hem de diğer hatlar arasında bir rekabet bulunduğunu, bunun da birçok kazalara sebep verdiğini belirtti.

- "Şu an çok mutluyuz"

Şimdi ise ulaşımı tek çatı altında topladıklarını ifade eden Erkoç, şunları kaydetti:



"Şu anda 264 araç hizmet vermekte ve bu önümüzdeki günlerde 340 araca çıkacak. Belediye otobüs filomuzu da güçlendirdik ve nerdeyse iki katına çıkardık. Yeni aldığımız otobüslerle beraber Kahramanmaraş’ta toplu taşımayı çok güçlü hale getirdik. Şu an çok mutluyuz. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan engelli kardeşlerimiz erişimi olan araçları beklemek zorunda kalmayacak. Çünkü tüm araçlarımız engelli kardeşlerimizin rahatça erişebileceği, engelli rampası olan ve rahatça binebileceği bir fiziki şartları taşımakta. Bundan dolayı ben çalışma arkadaşlarıma ve dolmuşçu esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu durumu anlayışla karşıladılar ve dönüşüme destek verdiler. Hep beraber bu dönüşümü başardık. Kahramanmaraşımıza hayırlı uğurlu olsun."

Ulaşımdaki bozuk para gibi birçok sıkıntıyı ise elektronik kart sistemiyle çözdüklerini dile getiren Erkoç, ayrıca otobüslerin kamera ve araç takip sistemleriyle de hem güvenlik yönünden hem de takip yönünden çok donanımlı hale geldiğini kaydetti.

Erkoç, 2016 yılı ile beraber Kahramanmaraş halkına toplu taşımada daha iyi hizmet verecekleri inancında olduğunu belirtti.Vatandaşları toplu taşıma araçlarını tercih etmeye davet eden Erkoç, "Kahramanmaraşımızda bireysel araç kullanımı çok fazla. Türkiyemiz dışarıda petrol ithal eden bir ülke. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmesiyle beraber ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu.