Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende Kahramanmaraş  Belediyesi de Tunus'un Siliana  kentiyle protokol imzalandı.

Türkiye ve Tunus'tan 27'şer belediyenin kardeş kent protokolünün imzalandığı törende konuşan Başbakan Erdoğan, oldukça duygulu olduğunu söyledi.

Türkiye ve Tunus'taki belediyelerin önümüzdeki döneme yönelik kardeş belediyeler olarak bu yardımlaşmayı daha çok değişim, dönüşüm projelerine tahsis etmesinin isabetli olacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Tunus, medeniyetin inşa edildiği ülkelerden bir tanesi. Türkiye birçok medeniyetin şu anda üzerinde eserlerle yaşadığı bir ülke. Ben diyorum ki; Batı medeniyetinin baskısı altında bir yapılanma değil, Batı'nın ilmini alalım, onların da mimarisini alalım ama buna kendi rengimizi katalım ve şehirlerimizi bu anlayışla, altyapısıyla üst yapısıyla yeniden inşa edelim."

Törende, daha sonra Tunus Belediye Başkanı Seyfullah el-Asram, Başbakan Erdoğan'a belediyenin ve kentin sembolik anahtarını takdim etti.

Konuşmanın ardından kardeş şehir protokolleri belediye başkanları tarafından imzalandı.
Tunus'un Siliana Belediye Başkanı M. Mohamed Ali Zıkraoui ile Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ”˜Kardeşlik Protokolü'nü imzaladılar.

İmza töreni sonrası her iki belediye başkanı birbirlerine belediyelerinin bayraklarını ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Tören'de Kahramanmaraş'ın yanı sıra İstanbul, Beyoğlu, Keçiören, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Meram, Burdur, Odunpazarı, Samsun, Sakarya, Canik, Selçuklu, Sincan, Şanlıurfa ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Tunus'tan başkent Tunus Belediyesi'nin de dahil olduğu 27 belediye ile Kardeş Kent Protokolü imzalandı.