Poyraz, belediye meclis salonunda düzenlediği toplantıda, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) yöneticileriyle, hazırlanan 1/5000'lik nazım imar planını değerlendirdi.

Toplantıya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Koordinatörü Yusuf Temizkan, Mimarlar Odası Başkanı Enver Erdal, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Hacı Ali Özal'la, Jeoloji Mühendisleri odası, Peyzaj Mimarları odası, İnşaat mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri odası, Orman Mühendisleri odası, Kimya Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası başkan veya yetkilileri katıldı.
     
Toplantıda amaçlarının yaşanabilir bir kent olduğunu belirten Poyraz, şunları kaydetti: "Daha güzel ve yaşanılabilir bir kent oluşturmak istiyoruz. Tek derdimiz budur. Bundan dolayı da böyle bir çalışma yaptık. Kalıcı olan, ortaya çıkarabildiğimiz eserler ve geride bıraktığımız iyilik ve güzelliklerdir. Şehir planını yaparken hiç kimseye özel bir çalışma yapmadık. Mesela bir yerde yoğunluk artışı olacaksa sadece birkaç kişiye değil, komple o bölgeye verdik. Yani hiçbir surette ayırım yapmadık."

Haber46'nın aldığı bilgiye göre Kahramanmaraş Belediyesi tarafından kabul edilen 1/5000'lik imar planı revize edilecek ve 1/1000'lik imar planı görüşmelerinde Mimar ve Mühendisler odası'nın görüşleri dikkate alınacak. Mimar ve Mühendisler Odası 1/1000'lik imar planının hazırlanması aşamasında aktif rol alacak.
     
Toplantıya, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Hasan Kara, Mustafa Uzunlar ile Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan katıldı.