Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yıkım çalışmalarının başlaması dolayısıyla Kıbrıs Meydanı'nda düzenlenen törende, kamulaştırması yapılan 50 işyeri ve 72 konutun yıkılarak yerine kent meydanı yapılacağını belirtti.
     Kentsel dönüşümün önemine değinen Poyraz, ''Geçen yıl hemen bu alanın yanındaki pasajda yıkım gerçekleştirdik. Şu anda güzel bir görüntü ortaya çıktı. Ardından şimdi 2 bin 500 metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. Çalışmalar tamamlandığında şehrimize büyük bir meydan kazandıracağız. Dün gerçek olmayan, hayal edilemeyen şeyler bugün gerçekleşiyor'' dedi.
     ''Fincancı katırlarını ürkütmezsen iş yapamazsın. Biz de buraya iş yapmaya geldik'' diyen Poyraz, 10 yıl içerisinde çok güzel hizmetlere imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade etti.
     Vatandaşlardan aldıkları emaneti son noktaya kadar taşıyacaklarını dile getiren Poyraz, şunları kaydetti:
     ''Biliyorsunuz yıkımın yapıldığı alanında altında 60 yıl önce yapılmış bir tonoz mevcut. Allah korusun ciddi bir selde afetle karşı karşıya kalabilirdik. Dolayısıyla biz de burayı kamulaştırdık ve bedellerini de fazlasıyla verdik. Bugün de yıkımını gerçekleştiriyoruz.''
     Konuşmaların ardından iş makineleri yıkım çalışmasına başladı.
     Programa Vali Şükrü Kocatepe, Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile vatandaşlar katıldı.