Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sokaktaki köpeklerin yerinin barınaklar olduğunu iddia etmesinin ardından kendisine görev çıkaran ilk büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş oldu.

Türkiye'nin Hayvan Haber Sitesi ajanimo.com'un iddiasına göre Daha önce bazı AK Partili ilçe belediyeleri tarafından toplanan hayvanlar, bu kez Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce il genelinde toplanıp barınaklara hapsediliyor.

Sokaklardan toplanmaya başlanan köpekler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki barınaktaki alanlarına yerleştiriliyor.

AKIBETLERİ BELİRSİZ

AK Partili Belediyeden yapılan açıklamada barınağa yerleştirilen köpeklerin ne kadar süreyle burada kalacağıyla ile ilgili bilgiye verilmedi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, basına şu açıklamayı dağıttı:

“Kapıçam mevkinde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz 20 dönüm alan üzerinde kurulu 250 köpek kapasiteli olup, 4 veteriner hekim ve 11 barınak çalışanı ile hizmet vermektedir. Ekiplerimiz tarafından barınağımıza getirilen sahipsiz hayvanların rutin muayeneleri yapıldıktan sonra sağlık durumlarına göre kafeslere alınarak tedavi süreci başlatılmaktadır. Sokaklardan getirilen köpeklerimizin kulaklarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve kayıt numarası yazan küpeler takılmaktadır. On gün süreyle karantinada bekletilen sahipsiz hayvanlarımıza kuduz aşıları yapıldıktan sonra üremenin kontrol altına alınabilmesi için dişi hayvanlara ovariohysterektomi erkek hayvanlara da kastrasyon ameliyatı yapılmaktadır” denildi.