Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Yeşiltepe-Kepez mevkinde yaşayanlar, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırılan kavşak ve yaya geçitlerinin yeniden düzenlenmesini istiyor.

Ereğli'de yol yapım çalışmaları nedeniyle kaldırılan kavşaklar bölge halkının karşıdan karşıya geçerken zaman zaman tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Yaya ve üst geçidi bulunmayan yolda vatandaşlar hızlı giden araçların arasından geçerken, engelli vatandaşlar ise halkın yardımı sayesinde yolun karşısına geçebiliyor.

Solak köyü yol ayrımında yaşayan engelli Ayhan Yavuz, yolun karşı tarafında ki arkadaşlarının yanına gidebilmek için 4-5 kişinin yardımı ile taşınmak zorunda kaldığını söyledi. Kaldırımlarda engelliler için iniş olmamasından dolayı büyük zorluk yaşadığını söyleyen Ayhan Yavuz, yapılan çalışmalarda engellilere engel çıkartıldığını ifade etti.

'BİR ÇOK ESNAF İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ'

Bölgede 5 senedir lastik tamirciliği yapan Hasan Bayrak ise 6 çocuğunu geçindirdiği iş yerinin önünün kapandığını söyledi. Bayrak, "Karşıda ben lastikçi olarak esnaflık yapıyorum. 5 sene oldu buraya geleli. Devlet benim yolumu kesti. Ben 6 çocuk bakıyorum. Devlet bize diyor ki '3 taneden aşağıya yapmayın'. Tam 6 çocuk var bende. Şimdi nasıl bakacağım onlara. Devlet yolu kesti. Buna bir çare bulması gerekiyor devletin. Ondan sonra vergi ver, kira ver, çocuk bak. Okut ondan sonra. Bunları nasıl yapacağız." şeklinde tepkisini dile getirdi.

'ÖLÜMLÜ KAZALAR DA OLDU'

Bölge esnaflarından Murat Bulut ise yolun son halinden sonra bir çok esnafın iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Kendisine gelen bir çok müşterinin kaza ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Bulut, "Ben bir esnaf olarak burada iflas etme durumuna geldim. Bana gelen müşterilerim bir çok kez kaza geçirmek ile karşı karşıya kaldı. Bunlar kaza geçirdiği zaman vebalini kimler verecek çok merak ediyorum. Burada ölümlü kazalar da oldu." dedi.

AMBULANS ŞOFÖRÜ: BURADA BİR KAVŞAĞIN AÇILMASI LAZIM

Yolun yapılmasının ardından bir çok kavşağın kaldırılmasıyla birlikte en çok sorun yaşayanların başında ambulans şoförleri gelirken, haberin yapıldığı sırada vatandaşların yanına gelen ve ambulans şoförü olduğu öğrenilen bir kişi "Şuradan hasta almak için yukarıdan dönmek zorunda kalıyorum. Ondan sonra vatandaş diyor ki 'Nerede kaldın' Buradan hastayı almak için ta tepeye çıkıyorum. Burada bir kavşağın açılması lazım" dedi.