Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), kent genelinde eskiyen kanal hatlarında yenileme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bakım ve onarıma muhtaç kanal hatlarının özenle tespit edilmesiyle birlikte üzerinde çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Genel Müdürlük, çalışmalar kapsamında merkez ilçe Defne’ye bağlı Bostancık mahallesinde eskimiş 200 metre kanalizasyon hattında yenileme çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Her mahalleye ve sokağa altyapı götürme çalışmaları çerçevesinde projelerin kapsamlı bir şekilde hazırlandığını belirten İdare, atıklardan kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşlara daha hijyenik bir yaşam ortamı yaratma hedefiyle çalıştıklarını kaydetti.

Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesapları ve ALO 185 hattı üzerinden gelen şikayet ile taleplerin de ivedi bir şekilde birimlere bildirildiğini belirten HATSU, kanalizasyon, içmesuyu, yağmursuyu ve kayıp-kaçakla mücadele gibi konularda çalışmaların vatandaşların menfaatini düşünerek hareket ettiklerini vurguladı. HATSU, vatandaşların rahat nefes almasını sağlama adına teknik personel eşliğinde titiz bir şekilde yürütülen hat yenileme çalışmasında 1 kamyon, 1 kepçe ve 6 personelin görev yaptığını açıkladı.