Şehrin farklı noktalarında eskiyen ya da bozulan sokak ve kaldırımları yenilemek, karşılaşılan sıkıntılara en kısa sürede çözüm bulabilmek için çalışmalar yürüten İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, acil müdahale ekibi kurdu. Son beş ayda 500’e yakın sokakta, bozulan kaldırım ve asfalt onarıldı, trafik levhaları yenilendi. Hatalı parkın önüne geçmek için yol kenarlarına dubalar döşendi. Bisiklet park alanları yapıldı. Çağrı merkezine gelen şikâyetler de anında değerlendirildi.

BEŞ AYDA ÖNEMLİ HİZMETLER

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde acil müdahale için kurulan ekipler, alanında uzman 15 kişiden oluşturuldu. Beşer kişilik üç ekip, her gün ilçenin farklı noktalarında çalışmalar yapmaya başladı. Beş ayda 200 noktada 1450 metrekarelik yaya ve araba düzenlemesini kolaylaştıracak yol çalışması yapıldı. 160 noktada, 650 adet kaldırım babası monte edildi. 70 noktada, 150 metrekarelik engelli rampası yerleştirildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca sekiz noktada 25 çöp konteyner cebi yapıldı. 30 noktada 250 metre hız kesici monte edildi. Muhtelif yerlere 100 adet bisiklet bağlama yeri monte edildi. 125 metre yağmur suyu oluğu yapıldı. Ayrıca 250 metre bordür de farklı sokaklara döşendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi veya diğer kurumların yetki alanında kalan konular için de çözüm paketleri hazırlanarak resmi başvurular yapıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve hizmet kalitesini arttırmak istiyoruz. Ortaya çıkan sorunlara müdahale edebilmek için özel bir ekip kurduk. Bu sayede en kısa sürede eksikleri giderebiliyoruz. Karşıyakalılar, öneri ve taleplerini 444 1 575 numaralı çağrı merkezimizden bizlere iletebilir.” dedi.