KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar imzası ile konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar söylendi: “Son günlerde halkımız arasında Kahramanmaraş merkez içme suyunun kirli olduğu şeklinde maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir propaganda olduğunu düşündüğümüz asılsız söylentilere ilişkin bir açıklama yapmaya ihtiyaç duyulmuştur.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Şehir şebekesine verilen içme suyunda herhangi bir kirlenme söz konusu olmadığı gibi, halkımızın da yakından bildiği üzere birinci sınıf kalitede ve ideal özellikte içme suyu hizmete sunulmaktadır. Ayrıca suyun fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri için 30'a yakın izlem noktasından alınan numuneler KASKİ ile Halk Sağlığı Müdürlüğünce ayrı ayrı analizleri sürekli yapılarak kontrol altında tutulmaktadır. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin en kaliteli ve sağlıklı suyun, kuraklığın yaşandığı 2014 yılında kesintisiz olarak halkımızın hizmetine sunulduğunun bilinmesi ve bu tür kara propaganda amaçlı dedikodulara itibar edilmemesi hususunu, saygıyla arz ederim”