Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında yürütülmeye başlanan, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Belediyesi ve Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü “Stratejik Yerel Yönetişim Projesi” kapsamında şehrimizde dördüncü toplantı gerçekleştirildi.

Kent Konseyi'nin koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya, ilgili il müdürlüklerinin, belediye müdürlüklerinin, kalkınma ajansının, odaların, derneklerin temsilcileri ile muhtarlar davet edilerek programın geniş kesimleri kapsaması amaçlandı.

Toplantının ilk gününde kamu kurumlarının 2009-2014 Stratejik Planları, Performans Raporları ve Faaliyet Raporları tartışılarak önümüzdeki dönemde oluşturulması planlanan 2014-2019 Ortak Stratejik Plan ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Programın ikinci gününde yerel yönetişim değerlendirme anketi uygulandı ve Kahramanmaraş'taki vatandaşların ile hizmet sağlayıcıların çalışmaları değerlendirildi. 

Bir sonraki toplantının temmuz ayı içerisinde, bütçe üzerine gerçekleştirileceği belirtilerek programa son verildi.