Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kiçikapı Hareket Memurluğu olarak bilinen Otobüs İşletme Müdürlüğü ve müdürlüğün taşınacağı Talas yolundaki yeni tesislerde incelemelerde bulundu. Talas yolu Köşk Kışla girişinde Türkiye'de eşi olmayan bir tesis yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, tesisin bir hafta içinde bitirileceğini ve böylece ulaşımda çok daha kaliteli hizmet verileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ilk olarak Kiçikapı Otobüs işletme Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgiler alan Başkan Çelik, Harekat Memurluğu'ndaki bazı otobüsleri denetledi. Daha sonra Otobüs İşletme Müdürlüğü'nün taşınacağı Talas yolu Kök Kışla girişine geçen Başkan Mustafa Çelik yeni tesislerdeki son durumu yerinde gördü.

Yıllardır Kiçikapı'da hizmet veren Otobüs İşletme Müdürlüğü'nü yeni yerine taşıyacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yeni tesislerin bir hafta içinde tamamlanacağını söyledi. Otobüs işletmesinin yeni tesislere taşınmasıyla Kiçikapı'da oluşan trafik yoğunluğunu gidereceklerini dile getiren Başkan Çelik, "Otobüs İşletmesinin bulunduğu hali hazırdaki bölge hastaneler bölgesi gibi oldu. Yeni tesislerde geniş ve ferah bir ortamda çalışma imkanı olacak. Bu arada İşletme Müdürlüğümüzde görmüş olduğumuz aksaklıkların birçoğunu burada gidermiş olacağız. Böylece çok daha iyi hizmet vermeyi planlıyoruz." dedi.

Otobüs İşletmesi'nin yeni tesislere taşınmasıyla Erciyes Üniversitesi'ne yapılan servislerdeki sıkıntının da ortadan kalkacağını vurgulayan Başkan Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Tüm araçlar buraya geldikten sonra üniversiteye bir ring hattı ile vatandaşlar ulaştırılacak. Yaptığımız bütün bu işlerin tamamı toplu taşıma konusunda hizmet kalitesini artırmak, kentimizin trafik sıkıntısını bir nebze olsun rahatlatmak içindir. Bu bölgeye araç girişi için yapacağımız düzenlemeyle birlikte Kartal kavşağında da yeni bir düzenleme yapacağız. Kartal kavşağında ışık ve geçiş sistemini değiştirerek trafik sıkıntısını rahatlatmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl Kartal kavşağına büyük bir katlı kavşak projemiz zaten var ve projeler hazırlanıyor; ama o güne kadar beklemeden bazı değişikliklerle trafiği rahatlatacağız. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Otobüs İşletmemiz böylece Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir tesise kavuşmuş olacak."