Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), Kırıkhan ilçesinin muhtelif yerlerinde başladığı kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Kırıkhan genelinde uzman teknik ekiple çalışmaların devam ettiğini belirten HATSU yetkilileri, Mimar Sinan Mahallesi Orkide Caddesi’nde 200’lük buz borularla yağmur suyu hattının döşendiğini ve döşenen hatla yağışlarla oluşan göletler ile su baskınlarının önüne geçildiğini açıkladı.

Ayrıca, 408 Evler Mahallesi 804. sokakta 340 metre kanalizasyon hattının döşeme çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, kanalizasyon çalışması ile çevre kirliliğinin ve kötü kokuların önüne geçildiğini bildirdi.

Vatandaşların atık sularını foseptik çukurlarına bırakmalarından dolayı meydana gelen çevre kirliliğini ve kötü kokuları engellemede kararlı olduklarını belirten yetkililer, bu kapsamda altyapı eksikliğinin ciddi anlamda hissedilen mahallelerde çalışmaların devam edeceğini ve çalışmalar ile vatandaşların daha rahat nefes almalarını sağlayacaklarını kaydetti.