Kırklareli’nde uzun süredir gündemi meşgul eden ulaşım sorunu için ilk adım atıldı. Şehirde ulaşım hizmeti veren 4 kooperatif birleşerek "Kırklareli Ulaşım Kooperatifi’’ adı altında toplandı.

KOOPERATİFLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ…

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, ulaşım sorunun çözülmesi konusunda bir çok girişim bulunduklarını belirterek ‘’ Ulaşım sorununu çözme konusunda uzun süredir girişimlerimiz devam ediyordu. Bu konuda yaptığımız girişimler sonrası 4 kooperatifimizi ‘’Kırklareli Ulaşım’’ olarak tek çatı altında topladık. Tüm kooperatiflere gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından, çok kısa bir süre içerisinde ulaşım sorununu da çözmüş olacağız’’ dedi.

TEK RENK ARAÇ, ÜNİFORMALI ŞOFÖRLER

Kırklareli Ulaşım Kooperatifi’ ne geçiş yapılmasının ardından yaşanacak gelişmeleri de aktaran Kesimoğlu, "Araçlarımızın hepsi tek renk olacak. Şoförler üniformalı olacak ve asla vatandaşımıza kötü davranışlarda bulunamayacaklar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda vatandaşlarımız belediyemize ve kooperatife ulaşarak şikayetlerini dile getirecekler. Bizde gereken ne ise hukuki yaptırım uygulayacağız. Araçların hepsinde kamera sistemi olacak. Bunun yanı sıra yol güzergahları tekrar belirlenecek ve araç sayıları ihtiyacı karşılayacak hale getirilecek.’’ diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İÇİN SINAV VE OKUL GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİ ÖN PLANDA TUTULACAK

Ulaşım konusunda özellikle üniversite öğrencilerinin sıkıntı yaşadıklarını bildiklerini söyleyen Kesimoğlu, bu konu içinde yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi. Kesimoğlu’’ Özellikle üniversite öğrencilerimiz ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşadılar. Biz, öğrencilerimiz ile görüşerek istek ve taleplerini dinledik. Öğrencilerimiz bize okul çıkış ve giriş saatlerinin yanı sıra sınav dönemlerinde büyük zorluklar yaşadıklarını aktardılar. Bu konu üzerinde de gerekli çalışmayı yaptık. Yeni düzenleme ile sınav dönemlerinde ve okul giriş çıkış saatlerinde servis sayısı arttırılarak bu sorunu çözeceğiz. Çok kısa bir süre içerisinde Kırklareli’nde ulaşım sorunu kalmayacak.’’ şeklinde konuştu.

4 ADET KART HAZIRLATIYORUZ

Ulaşımda kolaylık sağlayacak 4 adet kart hazırlattıklarını belirten Kesimoğlu, "Ulaşımda bazı vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak 4 adet kart hazırlatıyoruz. Bu kartlar engelli vatandaşlarımız, gazilerimiz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile öğrencilerimiz için olacak ve bu kartın getirdiği haklardan yararlanabilecekler. Bu kartları alabilmek için vatandaşlarımız belediyemize başvurabilecekler.’’ dedi.