'Diyarbakır’ı Seviyorum, Kirletmiyorum' kampanyası kapsamında farkındalık çalışmalarına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Türkiye’de günde 3 defa sokak süpüren, 2 defa çöp toplayan başka bir belediye olmadığına dikkat çekerek, temizlik konusunda belediye ve vatandaşın el ele vermesi gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6 Nisan’da başlattığı ‘Diyarbakır’ı Seviyorum, Kirletmiyorum’ kampanyasının broşür dağıtmayı içeren birinci aşaması bugün tamamlandı. Kampanya yarından itibaren cadde ve sokakların yıkanması, dip bucak temizlenmesiyle mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. ‘Diyarbakır’ı Seviyorum, Kirletmiyorum’ farkındalık çalışması, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinin ardından bugün de Kayapınar ilçesinde yapıldı. Dr. Sıtkı Göral Caddesi ile Diclekent Bulvarı’nda iki koldan yürütülen çalışma kapsamında esnafla ve semt sakinlerine broşürler dağıtıldı. Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı M. Ali Aydın ile Fatma Arşiment, DBP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Ramazan Şimşek, belediyenin ilgili birimlerinin sorumluları, meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı kampanyaya vatandaşların ilgisi büyüktü. Türkçe, Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçesinde broşürler dağıtıldı.


Esnaf ve vatandaşlara kampanya hakkında bilgi veren, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Türkiye’de günde 3 defa sokak süpüren, 2 defa çöp toplayan başka bir belediye olmadığını söyledi. Kışanak, “Dükkânlarınızın önünü süpürüyorsunuz çöpünü caddeye atıyorsunuz. Böyle yapmayın. Çöplerinizi içeride çöp kutusunda biriktirin, çöp atma saati geldiğinde dışarıya çıkarın. Ellinizdeki çöpleri olduğunuz yerlere atmayın, çöp kutularını kullanın.” dedi. Herkesi kent temizliği konusunda duyarlı olmaya davet eden Kışanak, çevre temizliğinin belediye ve halkın işbirliğiyle sağlanacağına ifade etti. Kışanak, Diyarbakır’ı vatandaşların ve belediyenin el ele vermesiyle daha temiz bir kente dönüştürüleceğini kaydetti. Kışanak, çalışmalar sırasında Dr. Sıtkı Göral Caddesi’nde Kulpluların taziye evine de giderek, taziyede bulundu. Taziye sahipleri, Kışanak’a ilgisi için teşekkür etti.

Bu arada bir haftadır yürütülen farkındalık çalışmasının bilgilendirme bölümü bugün tamamlandı. Binlerce broşürün dağıtılması, bilboardlarda çağrıların yapılması, TV ve radyolarda kamu spotlarının yayınlanmasını içeren bu aşamanın ardından önümüzdeki hafta kampanyanın ikinci aşamasına start verilecek. Çalışmaların ikinci aşaması cadde ve sokakların yıkanması, dip bucak temizlenmesini içerecek. Çalışma mayıs ayının sonuna kadar sürdürülecek.