Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı yerlerinde yapılacak asfalt çalışmaların startını verdi. Fis Kaya’daki Üniversite Köprüsü’nde başlayan asfalt çalışmaları diğer semtlerde de devam edecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kent merkezinde yaklaşık yüz 90 kilometre, Diyarbakır genelinde ise bin 300 kilometre asfalt çalışmalarının yapılacağını söyledi. 2015 yılı bütçelerinin neredeyse üçte birisini yol çalışmalarına ayırdıklarını dile getiren Kışanak, toplamında da yüz 76 milyon bütçe ayırdıklarını belirtti.

Asfalt çalışmalarının açılışına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Hafize İpek, belediye ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Eş Başkan Gültan Kışanak, asfalt sürme makinesine binerek, kısa bir süre çalıştı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, belediyelerinin en önemli hizmetlerinden birisi de altyapı hizmetleri ve yol çalışmaları olduğunu söyledi. Kışanak,"2014 yılı eksiklerimizi tamamlayan bir yıl oldu. Hepimizin bildiği gibi yağmur suyu şebekesi bu şehrin en temel alt yapı hizmetlerden birisi. Yaklaşık yüz 15 kilometre bir yeni kanalizasyon sistemi kuruldu. Bu yüzde 80 oranında tamamlandı. Hala çalışmaların devam ettiği bazı yolarımız vardır. Fakat bu çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Geçen yıl yolları kazdık bu sene de yollarımızı yapacağız. Bugün hepimiz için önemli bir gün Diyarbakır’da halkımızın ulaşım hizmetleri daha konforlu bir şekilde olması için çalışmalarımıza başlıyoruz. "şeklinde konuştu.

2015 yılı içerisinde kent merkezinde yol problemi kalmayacak şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kışanak şöyle konuştu: “Kent merkezinde yaklaşık 190 kilometre asfalt çalışmaları yapacağız. Kırsal bölgelerde ise bin yüz kilometre asfalt çalışması yapılacaktır. Gerçekten de bu Diyarbakır’ın toplam yol ağının dörtte biri demek yani şimdiye kadar yapılmış yolların dörtte birinin biz bir yılda yenileyeceğiz, bakım onarımını yapacağız, yeni yollar açacağız. Bu sene şehrimizde toplamında bin 300 kilometre asfalt yol çalışması yapılacaktır. Bu bir rekordur. Bu bence hem Diyarbakır’ın rekoru hem de diğer illerle kıyaslandığında bütün illere karşı oransal olarak rekor olduğunu söyleyebiliriz. Bir yıl içerisinde bir belediyenin toplam yol ağının dörtte birini asfaltlanması çalışması kolay bir çalışma değildir.”

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise belediyenin kısıtlı imkanlarla bir çalışma atağı başlattığını söyledi. 7 Haziranda yapılacak seçimler ile ilgili konuşan Aydoğan , barajı aşacaklarını ve Diyarbakır’da yüzde 70 bir oranla seçimlerden çıkacaklarını anlattı. Aydoğan sözleri şöyle sürdürdü: “Amed belediyelerde kazandığı başarıyı inanıyorum ki daha ileri bir noktada götürecek. Yüzde 65 oranıyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettiğimiz başarıyı kendi başarımızın üzerine en az beş puan daha ekleyerek yüzde 70 bir oy oranıyla 7 Haziran seçimlerinden çıkacağımıza inanıyorum. Seçimlerde bir bariyer gibi konulan seçim barajını aşacak genel Türkiye ortalamasına seçim barajına en yüksek oy oranını sağlayan bir kent olacaktır. Amed’in barajı aşması demek HDP’nin barajı aşması demek aynı zamanda ülkemizde barışın yolunun daha kuvvetlenmesi demektir.”