Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Kızıldağ Yaylası yolunun asfaltlanmasına başlandığını söyledi.

Aslan, Nisan ayında başlanılan Kızıldağ yolunun 6 ay sonunda tamamlanacağını ifade ederek, “Özel İdare zamanında 48 milyon liraya ihaleye açılan ve 2 yılda bitirilecek yolu Adana Büyükşehir Belediyesi'nce 10 milyon liranın altında bir maliyetle, 6 ay sonunda tamamlanarak hizmete açılacak.” dedi.

16 kilometrelik yolun 13 metre genişliğinde ve 3 şeritli olarak yapıldığını kaydeden Aslan, “Şuan 2 bin 400 metrelik asfalt çalışmasına başlanmış bulunmaktadır. 2 gün içerisinde bu bölüm bitirilerek halkımızın hizmetine girecektir.” dedi.

Yolun tamamının 30 Ağustos tarihine kadar bitirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, yağmur nedeniyle 47 gün çalışılamadığına dikkat çekti. Yolun yapılmasında başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına ve tüm personeline teşekkür eden Aslan, “Karaisalı Belediyesi olarak destek verdiğimiz bu yol ile yazın nüfusu 30 bin geçen yaylaya ulaşım çok daha rahat olacaktır. Birçok ölümlü trafik kazalarına yol açan keskin virajlı Kızıldağ Yolu tarihe karışacak ve artık daha çağdaş, insana yakışır bir hale getirilecek.” şeklinde konuştu.