Son günlerde Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi ile ilgili ortaya atılan iddialara yalanlama geldi. Bazı internet siteleri tarafından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan AKBEL şirketinde yönetim kurulu üyelerine yüksek miktarda huzur hakkı ödendiği iddia edilmişti. Yine aynı siteler satılan Mercedes marka makam arabasının yerine daha yüksek fiyata başka bir makam aracı alındığı iddiaları yayınlanmıştı. Tüm bu iddialar Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi tarafından yayınlandı. 

AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

Bazı internet sitelerinde Belediyemiz AKBEL şirketinde yönetim kurulu üyelerine yüksek miktarlarda huzur hakkı ödendiği, Mercedes marka aracın 210.000’TL’ye satılarak yerine 440.000 TL’ye Passat marka araç alındığı konusunda bilgiden yoksun, maskatlı, önyargılı, kamuoyunu yanıltmaya ve algı oluşturmaya yönelik mesnetsiz ifadelere yer verildiği görülmüştür.

Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Belediyemiz AKBEL şirketinde 11 olan yönetim ve denetim kurulu üyesine ödenen huzur ücreti toplamı aylık 29.400 TL, iken mevcut durumda bu sayı 4 yönetim kurulu üyesi ile sınırlandırılmış ve huzur ücreti toplamı ise aylık 8.820 TL’ye indirilmiştir.

Belediyemizde ( KASKİ DAHİL ) ağırlıklı hizmet aracı olmak üzere araç ve iş makinesi sayısı 145 adet azaltılarak yılık ortalama 7 Milyon TL tasarruf sağlanmıştır. Belediyemizde bulunan ve kullanılmayan Mercedes marka araç 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesine göre açık ihale yöntemiyle 254.000 TL’ye satılmış ve yerine herhangi bir araç alınmamıştır. Başkanlık hizmetlerinde kullanılan aracın kira süresinin dolması sebebiyle yerine aynı marka araç kiralanmıştır. 

Yönetimin evrensel bir değeri olan şeffatlık, kanunlarımızda bu kapsamda yer alan hükümler, Partimizin 31 Mart 2019 Yerel Seçimler Manifestosu’nda vurguladığı ‘Tasarruf ve Şeffaflık’ ilkesi ile idaremizin bu konulardaki hassasiyeti gereği hemşerilerimizin bilgisine saygıyla sunulmuştur.