Mado Evinde düzenlenen toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı. 3 Cemiyetin protesto ettiği toplantıya, katılım oldukça yüksekti.
KMTSO Başkanı Serdar Zabun: Basın, kamuoyu vicdanının sesidir. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve ileri demokrasi hedeflerine ulaşılması bakımından olağanüstü öneme sahiptir. Basın emekçilerimizin, ülkemizin her bir köşesinde, dünyanın dört bir tarafındaki gelişmeleri insanımıza ulaştırmasını sağlamak demokrasinin en önemli gereğidir. Gazetecilik mesleğini icra eden basın mensuplarımız, Türkiye'nin daha demokratik ve tam bağımsız ilerleyişine katkı yapan çalışmaları ile takdire şayandır. Türkiye’nin sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlarken, şeffaflığın ve kamuoyu vicdanının en önemli temsilcileri olmaktadır. Türk basınının zenginleşmesi, çeşitlenmesi, daha özgürlükçü bir yapıya kavuşması iş dünyamız için de büyük bir öneme sahiptir. Türk basın sektörünün doğru ve tarafsız habercilik anlayışı ile milli iradenin hakimiyeti, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanlarında en ileri standartlara ulaşması için yüksek iradesini bundan sonra da sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Basın sektörü, ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine katkısını artırarak yoluna devam edecektir. Bununla birlikte, gazetecilerimizin daha iyi çalışma koşulları ile emeğinin hakkını alabildiği, kendini geliştirebildiği bir basın ortamına kavuşmaları da en büyük arzumuzdur. Bu duygularla, tüm vatansever basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, zorlu çalışma hayatlarında onlara esenlikler diliyorum. Bu vesileyle tüm basın çalışanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum”
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetinin başlattığı boykota, kendi üyeleri ise uymadı. Başkan Çuhadar ve yönetiminin aldığı karar doğrultusunda toplantıya katılım sağlanmazken, cemiyetin önemli isimlerinden birisi ise toplantıya katılım sağladı. Öte yandan cemiyetin whatsapp grubunda : 'Bekir Doğan Bey cemiyet kararına uymadığı için bir süreliğine cemiyet grubuna alınmayacaktır ' denildi.