Kocaeli'nde 21-27 Eylül tarihleri arasında belediye otobüsleri, 24-27 Eylül tarihleri arasında ise Büyükşehir’in vapur ve yolcu motorları ücretsiz olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı birleşimi, fuar içindeki Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun idaresinde 139 gündem maddesiyle yapılan toplantıda önemli kararlar alındı. Meclise verilen bir teklifle 21-27 Eylül tarihleri arasında belediye otobüsleri, 24-27 Eylül tarihleri arasında ise Büyükşehir’in vapur ve yolcu motorlarının ücretsiz yolcu taşımasına karar verildi.

MUHTARLAR İÇİN DAİRE BAŞKANLIĞI

Büyükşehir Meclisi’nin Abhazya’ya düzenlediği ziyaret hakkında bilgi verilmesinin ardından Başkan Karaosmanoğlu, yoğun gündem maddelerine geçti. Mecliste Büyükşehir’in ilçe belediyelerine yol yapım, asfalt ve üst yapı çalışmalarında iş birliği yapması, Gölcük’te yapımı tamamlanan katlı otoparkın işletilmek üzere Belde AŞ’ye devri gibi gündem maddeleri görüşüldü. Mecliste Büyükşehir’de Genel Sekreter Yardımcılığı sayısının dörde çıkarılması ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı kurulması kararı da alındı.

BAYRAMDA DENİZ ULAŞIMI BEDAVA

Öte yandan Kurban Bayramı nedeniyle 21-27 Eylül tarihleri arasını kapsayan tatil döneminde vatandaşların kolay ve hızlı ulaşımını sağlayabilmek amacıyla da kararlar alındı. Buna göre 21-27 Eylül tarihleri arasında Büyükşehir’in otobüsleri ücretsiz taşıma yapacak. 24-27 Eylül tarihlerinde ise Büyükşehir’in vapur ve yolcu otobüsleri ücretsiz olacak.

KOÇ VAKFI’NDAN 11 MİLYON TL HİBE

Mecliste görüşülen bir başka konu ise Koç Vakfı’nın Büyükşehir’e yapacağı hibe yardımı oldu. Büyükşehir Belediyesi, Gölcük’te kavşak ve yol çalışması yapacak. Bölgede trafiği rahatlatacak projeden Ford Otosan’a giriş yapan araçlar da yararlanacak. Bu nedenle Koç Vakfı, Büyükşehir’e 11 milyon TL şartlı hibe yardımında bulunacak. Koç Vakfı’nın yapacağı bu hibe, Kocaeli genelinde ihtiyaç duyulan yerlerde sosyal tesislerin yapımında kullanılacak.