Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, halk kütüphanesi olarak halka yönelik hizmetlerine, bütünleşme ve kaynaşma yönünde çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yaz Kur'an kurslarının açılması ve fındık sezonunun gelmesi sebebiyle okuyucu yoğunluğunun azaldığına belirten Kocaoğlu, "Okuyucu yoğunluğumuz azaldı ama ödünç kitap verme işlemlerimiz devam ediyor. Kütüphanemiz birinci 6 aylık dönemde çok başarılı bir sonuç elde etti." dedi.

Kütüphane olarak birinci 6 aylık dönemde çok başarılı bir çalışma geçirdiklerini ifade eden Müdür Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Okuyucularımızla, okullarla yaptığımız programların, söyleşilerin, panellerin sonucunda ve okullarımızın kütüphanemize yaptıkları ziyaretler sonucunda kütüphanemize büyük bir talep oldu. Şu anda geçen seneki rakamların üstüne çıkmış bulunmaktayız. Bu bize gelecek adına büyük ümit verdi. Çünkü geçen sene yaptığımız üye sayımızın tamamını şu anda birinci 6 ayda yakaladık. Yaklaşık olarak bin 500'e yakın üye sayımıza ulaşmış durumdayız. 12 bin 500 ödünç kitap vermişiz ve 41 bin okuyucuyu kütüphanemizde ağırlamışız. Herkesi okumaya, öğrenmeye ve kütüphanemize davet ediyoruz."