Kayseri'de, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra Kocasinan Belediyesi Meclisi’nde de başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Seçimde belediye meclis üyesi olan ve bir süre önce Müstakil sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) başkanlığı görevini bırakan Ahmet Çolakbayraktar yeni başkan olarak seçildi.

Çelik'ten boşalan Kocasinan Belediye Başkanlığı için yapılan seçimde 36 üye oy kullandı. Oy kullanımı sırasında meclis salonunun balkonunda bulunan camlardan biri aşırı kalabalıktaki izleyicilerden birinin diz darbesiyle kırıldı. Cam parçacıkları üyelerin ve oturumu yöneten divan üyeleri ile görüntü alan medya mensuplarının üzerine düştü. Kısa süreli panik sırasında yaralanan olmadı. Cam parçacıkları görevliler tarafından süpürüldü.

Belediye meclisinde yapılan seçimlerde, 38 üyeden Ahmet Çolakbayrak 28 üyenin oyunu aldı. MHP'li üyeler ise kendi adayları Kazım Yücel'e oy kullandı. Bu sonuca göre AK Partili üye Ahmet Çolakbayrak, Kocasinan Belediyesinin yeni başkanı oldu. Çolakbayraktar, oy sonuçları açıklandıktan sonra meclis üyelerine hitaben teşekkür konuşması yaptı.