Antalya Konyaaltı Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü sahası içerisinde inşa edilecek çöp depolama alanının temelini attı. Yılda bir milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenen tesisin kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha önce ilçe sınırları içindeki çöpleri şehir merkezinden yaklaşık 45 kilometre uzaktaki Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na 18 çöp kamyonunun boşalttığını söyledi. Kamyonların hem aşırı yakıt sarfiyatı yaptığını hem de trafikte yoğunluğa neden olduğunu kaydeden Başkan Böcek, geliştirdikleri projeyle bu durumu tersine çevirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Böcek, projeyle ilgili şunları söyledi: "Kamyonlarla toplanan çöpleri, Konyaaltı Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı çalışma şantiyemizde oluşturacağımız çöp depolama alanında biriktireceğiz. Buradan da iki TIR ile Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’na taşıyacağız. Böylece çöpleri, 45 kilometre uzakta olan çöp depolama sahasına günde 18 çöp kamyonu yerine sadece iki TIR ile taşımış olacağız. Bu proje ile hem trafikte kamyon yoğunluğunu azaltacağız, hem yakıt tasarrufu sağlayacağız hem de zamandan kazanacağız."