CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Belediye Pasajı'nın yeri ile ilgili olarak meydan ve otopark olarak düzenlenen imar değişikliğinin Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nden döndüğünü söyleyerek, “AKP’li meclis üyeleri, muhalefet olduğumuz için yaptığımız eleştirileri kulak arkası etmekten umarız vazgeçerler.” dedi.

Köse, haftalık olağan basın toplantısını Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirdi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Köse, Belediye Pasajı'nın yeri ile ilgili imar değişikliğine değindi. Köse, “Bir önceki dönemde Belediye Pasajı'nın otopark yapılmasına karşı çıkmıştık. Yapılması düşünülen uygulama büyük yanlışlar içeriyordu. Ancak uyarılarımızı dikkate almadılar. CHP meclis üyelerinin ret oyuna rağmen meydan ve otopark olarak düzenlenen Belediye Pasajı'nın yeri ile ilgili yapılan imar değişikliği Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nden döndü. Şimdi alınan karar mahkeme kararı ile geri alınıyor. AKP’li meclis üyeleri, muhalefet olduğumuz için yaptığımız eleştirileri kulak arkası etmekten umarız vazgeçerler. Bizim ülkemizin, şehrimizin menfaatleri için çalıştığımızı idrak ederler.” diye konuştu.

'DENEME SINAVINDA ÇIKAN SKANDAL SORUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Toplumda sevgisizliğin, karşıtlığın bu derece körüklendiği bir dönem daha olmadığını kaydeden Köse, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan deneme sınavında çıkan skandal soruya da vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7'nci sınıfların deneme sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinin bir sorusunda, 'Yukarıdakilerden hangisi Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özelliklerdendir?' şeklinde soru sorduğunu hatırlatan Köse, “Cevaba göre Hz. Ali Sevgisi ve Oniki İmam Sevgisi Alevilik-Bektaşiliğin dayandığı karakteristik özellikler arasında yer alırken, 'Kur’an sevgisi ve doğa sevgisi' ise bu özellikler arasında bulunmuyor. Gaziantep belediyelerinin de sponsor olduğu bu sınavla ilgili nasıl bir işlem yapılacak, takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Ulaşım sorununu da gündeme getiren Köse, “Meclis Üyemiz Mehmet Sucu, Büyükşehir Meclisi’nde bir kez daha ulaşım sorununu gündeme getirdi. Sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde bile aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Araban, Yavuzeli ve Sam köyü yollarıyla ilgili sıkıntılar bizlere iletiliyor. Ulaşımla ilgili ciddi sıkıntılar var. Büyükşehir Ulaşım komisyonu bir yıldır toplanmıyor. Varsa yoksa imar. Eğer ulaşım master planı yapamıyorsanız. CHP kadroları bu konularda seve seve akıl verir. Bir yıldır ulaşım master planı yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.