Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Söylemiş köyüne 32 milyon lira harcanarak kanalizasyon atıklarının arıtılarak doğaya temiz şekilde bırakılmasını sağlayacak tesis kuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Söylemiş köyündeki yatırımları yerinde inceledi. Söylemiş köyünde bulunan su terfi istasyonunun bu kapsamda yenilendiğini, 100 ton kapasiteye sahip deponun 200 ton kapasiteye çıkartıldığını, üzerindeki tüm ekipmanları yenilenen tesisin çevresiyle birlikte güvenlikli hale getirildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Düzenli su terfi istasyonunu gerçekleştirmiş olduk. Burada filtre edilip klorlanacak su, Subaşı köyünden Yenişehir’e dağıtılmış olacak." dedi.

Altepe, Yenişehir temasları kapsamında yine Söylemiş köyünde yer alan ve 32 milyon liraya mal olan arıtma tesislerini de inceledi. 17 ilçede yaptıkları çalışmaların en önemlisinin alt yapıyla ilgili faaliyetler olduğunu dile getiren Başkan Altepe, eksikliklerin giderilmesi noktasında yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Yenişehir’de inşa edilen ve ilçenin kanalizasyon atıklarını arıtarak temiz halde çevreye bırakılmasını sağlayan tesislerin bu kapsamda değerlendirilebileceğini söyleyen Başkan Altepe, "Günlük 7 bin ton kapasiteli arıtma tesisi, yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet edecek. Şehrin tüm kanalizasyonu buraya bağlanıyor ve arıtılarak yan taraftaki dereye bırakılmış oluyor. Çevre kirliliğinin önüne geçilmiş oluyor. Kanalizasyon hatlarıyla birlikte yaklaşık 32 milyon liraya mal olan bir yatırım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

İnceleme gezisinde Başkan Altepe’ye eşlik eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise yerel bütçeyle büyük yatırımları gerçekleştirmenin imkansız olduğunu dile getirdi.