Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehir merkezinde kalan ve alışveriş merkezlerine yakınlığı olan Küçükali Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını söyledi.

Küçükali Mahallesi'ni gelişme gösteremeyen semtlerden birisi olduğunu aktaran Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kentsel dönüşüm gerçekleştirmenin ilk şartı mülkiyet sorunudur. 20 yıldır öncelikle ilçemizde gecekondu semtlerinde mülkiyet sorunu çözmeye çalıştık. Ferdi tapu, 18. Madde uygulaması gibi çalışmalar ile birçok bölgede modern ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açtık. 3116 civarında takas için daire yaptık. Buna karşın özel sektörde 20 bir civarında daire yaparak gecekondu semtlerini yaşanılabilinir alanlara dönüştürdük. Her türlü sosyal ve sportif merkezleri kamu yapıları ile semtlerde yenileşmeyi sağladık. Şimdi sıra Küçükali Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bunun için gerekli harita kroki ve koordinatları belirlenen alanlarda plan çalışması tamamlandı. Kısacası Küçükali Mahallesi dönüşüme hazır hale getirildi." dedi.

Mülkiyet sorunu nedeni ile bir türlü hak ettiği hizmeti alamayan Küçükali Mahallesi'nin belediyenin yoğun ve etkili çalışması ile sorunlarının çözüldüğünü ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm planlamasının ilgili bakanlığının onayına sunulacağını kaydetti. Büyükkılıç, mahalledeki kentsel dönüşüm sürecinin bu yıl tamamlanarak gerekli yapılaşmanın gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.