Çin'de üretilerek kaçak yollardan Türkiye'ye getirilen ünlü markalara ait binlerce kol saati ve gözlük ele geçirildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, ünlü markalara ait saat ve güneş gözlüklerinin piyasa değerinin altında satılması üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmaların ardından saat ve gözlüklerin Ağrı İli Doğubayazıt İlçesinden kargo yolu ile geleceği ve Fatih İlçesi Tahtakale semtinde bir depodan dağıtımının yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine 13 Ocak 2015 tarihinde kargo firmasına ürünleri teslim almak için gelen 47 yaşındaki M.B. isimli kişi göz altına alındı.

Operasyonun devamında kargo gönderilerinin teslim adresi olan ve Fatih İlçesi Tahtakale semtinde bulunan iş merkezine yapılan operasyonda ise 41 yaşındaki M.Ç. ile 29 yaşındaki İ.A. isimli şüpheli erkek şahıslar göz altına alındı. Bu kişilerin bulundukları yerde yepılan aramada kaçak olduğu belirlenen 6 bin 687 adet kaçak kol saati ve 18 bin 460 adet güneş gözlüğüne de el konuldu.

Şüphelilerin ilk sorgusu ve yapılan incelemelerde kol saati ve güneş gözlüklerinin ünlü markalara ait olduğu ve Çin'de üretilerek Türkiye'ye kaçak yollardan getirildiği belirlendi. Şüpheli 3 kişi, 5607 sayılı kanuna muhalefet etmek suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

Aynı şahısların Ağrı İli Doğubayazıt İlçesinden yine kargo yolu ile kaçak ürün getirecekleri bilgisi üzerine yapılan çalışmalarda da M.B. ve M.Ç. isimli iki kişi, bin 57 adet kaçak kol saati ile birlikte yakalanarak aynı suçlama ile adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, her iki çalışma sonucu tamamı yabancı menşeli, faturasız, belgesiz ve kaçak olduğu anlaşılan toplam 7 bin 744 adet kaçak kol saati ile 18 bin 460 adet kaçak güneş gözlüğüne el konulduğu bildirildi.