Şanlıurfa'nın Akçakale ilçe belediyesi tarafından bir taziye evinin temeli atıldı. Turgut Özal mahallesinde gerçekleştirilen temel atma törenine Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Çayan, belediye Meclis Üyesi İbrahim Toprak ve mahalle sakinleri katıldı.

Akçakale Belediyesi tarafından projelendirip yaptırılacak olan çok amaçlı salon (Taziye Evi) iki katlı bina oturumu 400 metrekare olacak. Giriş katta çok amaçlı salon (Taziye Evi) ikinci katta ise öğrencilerin her alanda eğitim öğretim görebilecekleri eğitim salonu ve cami lojmanı olarak projelendirildi.

Düzenlenen temel atma töreninde Turgut Özal Mahallesi Bilali Habeşi Cami İmam Hatibi İsmail Aydoğdu yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın temeli atılan çok amaçlı salonun (Taziye Evi) bütün masrafını üstlendiğini belirtip, "Mahalleli adına buradan istifade edecek olan bütün Akçakale halkı adına belediye başkanına teşekkür ederim. Hizmetlerinin devamını dilerim. Hayırla başladığımız gibi Rabbim inşallah hayırla tamamlasın inşallah.” şeklinde konuştu.

Başkan Ayhan ise konuşmasında şunları söyledi: “Görevde bu sene 6. yılımıza girmiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimizde Turgut Özal mahallesinde kanalizasyon, içme suyu, okul, cami, yoktu. Kanalizasyon ve su şebekesini döşedik. Okul ve cami yeri tahsis ettik. Mahallemizde 32 derslik okul ve cami yapıldı. Şimdi mahallemizin tamamını parke taşı ile döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında mahallemizin tek eksiği taziye evi. Bizde belediye olarak bu taziye evini projelendirip temelini attık. İnşallah bütün mahalle halkımız sevinçle oturur. Biz taziye diyoruz ama çok amaçlı kültür merkezi olarak burayı tasarladık. Çok amaçlı salonumuzun başta Turgut Özal mahallesi sakinlerine ve Akçakaleli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”