Kahramanmaraş'ın kaplıcalarıyla ünlü yerleşim yeri Ilıca'da gerçekleştirilen programda insanları aynı sofrada buluşturan Onikişubat Belediyesi, renkli görüntüler oluşturdu.

Programa katılan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatandaşlarla kucaklaşıp samimi sohbetler gerçekleştirdi. Ilıcayı hem Ilıcalılar için hem de sağlık turizmi için buraya gelen vatandaşlar için daha yaşanılabilir bir yer haline getirmek istediklerini ifade eden Mahçiçek, “Başarılarımızın ardında sizlerden aldığımız güç ve bu güzel birlikteliğimiz var” dedi.
İlerleyen yıllarda Ilıca'nın yeni bir ilçe olabilmesi için altyapı oluşturmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi göreve gelmemizin ardından önce bir park yaptık. Ardından yollarımızı yaptık. Toplamda sadece Ilıca mahallemizin merkezine 45 bin metrekare parke yapıyoruz. Etrafındaki mahallelerimizle birlikte 110-115 bin metrekare civarında parke yapacağız. İnşallah havalar da böyle güzel giderse bu civardaki tüm mahallelerimizin yollarını yapmış olacağız. Yakın bir zamanda daha sağlıklı bir kesim için buraya bir mezbaha yapacağız. Fakir çocuklarımızın eğitimi için yurduyla birlikte bir İmam Hatip Okulu yapacağız. İnşallah ılıca mahallemizi daha güzel daha yaşanılır bir mahalle yapmak için imardaki çalışmalarımızı, eksik olan düzenlemelerimizi yapmak için de çalışmalar başlattık. İnşallah Ilıca daha güzel olacak.”
Onikişubat Belediyesi'nin çok geniş bir alanda 128 mahalleye hizmet götürdüğünü anımsatan Mahçiçek, “81 tane köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerimiz var. 47 tane de şehirde mahallemiz var. Toplamda 128 tane mahallemiz var. İşte bu geniş alanda 128 mahallede yollarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İstisnasız bütün mahallelerimizin yollarını ihale ettik. 70 sene de yapılamayanları 70 günde yapıyoruz. İşte bu sizlerin gücü, bir araya gelmemizin gücü, birlikteliğimizin gücü. Bu gücün kıymetini bilelim. Bu ülkeye zarar vermek isteyenlere fırsat vermeyelim. İstikrarlı bir şekilde birlik ve beraberliğimizi koruyarak çok iyi noktalara geldik. Bu güzelliklerin, hizmetlerin kıymetini bilelim. Ben Bu tatil gününde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” 

Başkan Mahçiçek, geçmiş dönemlerde Ilıca'da görev yapan belediye başkanlarına da teşekkür etti. Kahvaltının ardından Ilıca'ya yeni yapılacak bir caminin temeli dualar eşliğinde kazıldı. Mahallede incelemelerde bulunan Mahçiçek, daha sonra bölge muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Ilıca programına, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Nihan Büyükdereli, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.