Antalya'nın Manavgat Belediyesi, Alternatif Turizm Destekleme ve Kolay Erişebilir Kent Projesi kapsamında bisiklet istasyonları kuracak. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) yüzde 80 hibe kapsamında 6 noktada kurulacak bisiklete ulaşım istasyonlarıyla bisiklet turizminin yaygınlaştırılması ve 7'den 77'ye sevdirilmesi amaçlanıyor.

Manavgat Belediye Meclisi; 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereği 12 gündem maddesini karara bağlamak için mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye meclisi 12 gündem maddesini oy birliğiyle karara bağladı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hazırladıkları Alternatif Turizm Destekleme ve Kolay Erişebilir Kent Projesi'yle Manavgat'ta bisiklet sporunu sürekli canlı tutmayı hedeflediklerini söyledi. Dünyanın sayılı dağ bisikleti parkurlarının Manavgat'ta olduğunu belirten Sözen, ilçede bisiklet sporu altyapısının var olduğunu, belediye olarak bunu ileri noktaya taşımak istediklerini kaydetti.

Projesi BAKA destekli hayata geçireceklerini ve yüzde 80'nin hibeli olacağının altını çizen Sözen, proje kapsamında 6 noktaya bisiklete ulaşım istasyonları kuracaklarını ifade etti. Sözen, proje ile ilgili şu bilgileri verdi. "Bilindiği üzere bisiklet sporu Avrupa ülkelerinde çok saygın bir spor. İnsanlar Avrupa ülkelerinde bisikletle küçük yaşta tanıyor. Manavgat'ta da geçmiş yıllarda yapılan çalışmalarla bisiklet sporunun altyapısı var. 6 noktaya kuracağımız istasyonlarla bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin bisiklete kavuşmasını sağlayacağız. Bilindiği üzere bu gibi projeler başka turizm yörelerinde hayata geçmiş durumda. Biz de hızlı bir şekilde projeyi hayata geçirmek istiyoruz."

Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz belediye meclisi üyelerine proje hakkında bilgilendirme yaptı. Öz, proje çerçevesinde kuracakları her bir istasyonda 12 bisikletin olacağını kaydetti. Öz, "Pedal tutkunu yerli ve yabancı turistler 6 noktaya kurulacak istasyonla Manavgat'ta bisikletle istedikleri noktaya ulaşabilecek." dedi.
Projenin BAKA'ya sunulması belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle geçti.

MANAVGAT BELEDİYESİ ENGELLİLER İÇİN MİNİBÜS ALACAK

Başkan Şükrü Sözen, ilçede yaşayan engelli vatandaşların talep doğrultusunda her türlü ihtiyaçlarını karşılamak minibüs alacaklarını söyledi.

Minibüsü Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) alacaklarını ve aracın içini engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesine göre dizayn ettireceklerini vurgulayan Sözen, "Öz eleştiri yapmak gerekirse geçen dönem meclise engellilere yönelik istediğimiz ölçüde çalışmaları hayata geçiremedik. Alacağımız minibüsle Manavgat sınırları içinde bütün engellilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamasına tahsis edeceğiz." ifadesini kullandı.

Manavgat Belediyesi Meclisi'nde, Doğu garajı yakınında yapılan bir parka da geçtiğimiz aylarda geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden belediye avukatı İbrahim Acar'ın isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.