Manisa’da trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) Projesi hayata geçirildi. TEDES ile il merkezi dahil Akhisar, Kula, Salihli ve Turgutlu ilçelerindeki trafik, 124 ayrı noktada toplam 404 kamerayla izlenecek. Proje Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projeyi yaklaşık 3 yıllık süreç içerisinde hazırladıklarını söyledi. Çalışmalar neticesinde il merkezinde ve 4 ilçede kameraların kurulacağı noktaları belirlediklerini aktaran Cengiz Ergün, “TEDES projesi şu an 5 büyükşehir belediyesinde uygulanmaktadır. Proje çerçevesinde belirlenen 37 noktada 164 kamera ile akıllı kavşak sistemi, 44 noktada 164 kamera ile kırmızı ışık ihlal sistemi, 25 noktada 50 kamera ile hız koridoru sistemi, 6 noktada 6 kamera ile noktasal hız sistemi ve 12 noktada ise 20 genel görüş kamerası sistemi uygulanacak. Bu izlemelerin tamamı İl Emniyet Müdürlüğü'nde kurulacak bir birim tarafından yapılacak. Manisa il merkezinde toplam 59 kavşak, Akhisar'da 22 kavşak, Kula'da 6 kavşak, Salihli'de 12 kavşak ve Turgutlu'da 8 kavşak ve yolda bu sistem uygulanacak.” dedi.

Projenin yaklaşık maliyetinin 25 milyon lira olduğuna aktaran Başkan Ergün, “Bunun tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Biz sistemi kurup İl Emniyet Müdürlüğü'ne çalışır halde teslim edeceğiz. Sistemlerden kesilen trafik cezalarının toplamının yüzde 70'i Maliye Bakanlığı'na, yüzde 30'u ise Büyükşehir Belediyesi bütçesine aktarılacak. 2016 yılının Haziran ayı içinde sistem çalışır hale gelecek.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, TEDES projesinin protokolünü imzaladı.