Manisa’nın Kula ilçesinde işletilemeyen atık su arıtma tesisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihalenin ardından, yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonrası tam kapasite çalışmaya başladı. Atık su sorunun çözen tesis sayesinde çevre kirliliği de önlendi.

Büyükşehir Belediyesi, Kula'yı atık su sorunundan kurtardı. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından yapılan ihalenin ardından işletilemeyen atık su arıtma tesisi, tam kapasiteli çalışmaya başladı. Atık suları tamamen zararsız hale getiren tesisi inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, büyükşehre teşekkür etti. İlçe halkının Büyükşehir Belediyesi sayesinde atık su sorunundan kurtulduğunu ve çevre kirliliğinin önlendiğini kaydeden Tosun, daha önce yaşanan sıkıntıların sona erdiğini ifade etti.

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da “Tesis Büyükşehir Belediyesi çerçevesinde MASKİ'ye devredildi. İşletme bakım ve onarım ihalesinin yapılmasının ardından tesis tam kapasite çalışmaya başladı. Tesis her sistemin bir yedeği olacak şekilde faal durumda. Atık su arıtmaların doğaya başıboş bir şekilde bırakılmasının yarattığı olumsuz etkileri biliyoruz. Bu nedenle tesislerimizin tam kapasite ile çalışmasına özen gösteriyoruz. Bu tesislerin verimli çalışması neticesinde atık suların yaratmış olduğu olumsuz etkileri en aza indirgeyeceğiz.” dedi.