İl genelinde hizmet verecek araç filosunu büyüten Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 otobüs, 46 ilaçlama aracı ve 7 iş makinesi daha dahil etti. Yeni araçlar, Cumhuriyet Meydanı’nda tanıtıldı. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 17 ilçeye en iyi hizmetleri eşit bir şekilde sunacaklarını söyledi. Bütün ilçelere eşit bir şekilde altyapı, asfalt, yatırım ve dev projeler kazandıracaklarını bildirdi.

Her hafta ilçeleri ziyaret ederek sıkıntılarını yerinde tespit ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Artık büyükşehir olan Manisa’da, aynı şekilde ilçelerimizi gezerek sorunları yerinde tespit ediyoruz. Tabii ilçelerimizden sürekli talepler geliyor. Bu taleplerin başında, öncelikle araç sıkıntısı vardı. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bünyesine 118 araç alımı yapmıştık. Bugün tanıtımını yaptığımız araçların içerisinde 17 otobüs yer alıyor. Bu 17 otobüs, 17 ilçemize hizmet verecek. İlçelerimizde oluşturduğumuz koordinatörlüklerimize otobüslerimizi göndererek spor kulüplerinin, sivil toplum kuruluşlarının hizmetlerinde ve cenaze hizmetlerinde vatandaşların taşınması noktasında hizmet vermelerini sağlayacağız.” diye konuştu. Otobüslerin toplam maliyetinin 2 milyon 900 bin TL olduğunu aktaran Ergün, “Yol boyama ve çizme kamyonumuzun maliyeti ise 220 bin TL’dir. Yine bünyemize kattığımız 46 pikap tipi aracımızın ihalesi de 2 milyon 541 bin 198 TL bedel üzerinden yapılmıştır. Alınan araçların biri Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nde, 15’i merkez sınırlarında, 3’ü Akhisar, 2’si Soma, 1’i Kırkağaç, 1’i Gölmarmara, 3’ü Salihli, 1’i Ahmetli, 2’si Köprübaşı, 4’ü Alaşehir, 2’si Sarıgöl, 4’ü Demirci, 2’si Gördes, 3’ü Kula ve 2’si de Selendi’de ilaçlama işlemleri için görevlendirilecek.” dedi.

Geçen yıl yaz aylarında ilaçlama konusunda, geçiş süreci olması sebebiyle sıkıntılar yaşandığını ve vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını hatırlatan Ergün, “Bunun önüne geçmek amacıyla 2015 yılı için yapılan çalışmalarda insan, bitki ve hayvan sağlığını ön planda tutarak, ilaçlama hizmeti dışında üreme kaynaklarının kurutulması ve minimuma indirilmesi önceliğimiz olacaktır. Araç filomuz, sürekli olarak güçlendirilmeye devam edecektir. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz 5 milyon 661 bin 198 TL tutarındaki araç filomuza, il genelinde belirlediğimiz 50 itfaiye noktasına 56 araç takviyesiyle takviyede bulunacağız. Bunun ihalesi gerçekleştirildi, tahmin ediyorum mart ayında bu araçlarımızı birer birer teslim almaya başlayacağız. Fen İşleri’nin almış olduğu 7 iş makinesinin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.