Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, şehrin bütününü kapsayacak ulaşım master planı ihalesinin yapıldığını bildirdi. Deniz, 18 ayda hazırlanacak Büyükşehir Ulaşım Ana Planı doğrultusunda belirlenecek ulaşım modları ile toplu taşıma sistemlerinin hayata geçeceğini belirtti.

Daire Başkanı Deniz, Manisalıları rahatlatacak ulaşım master planına, şehirdeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının sahip çıkması gerektiğini söyledi. Hep birlikte Manisa’nın ulaşımını planlama çağrısında bulunan Mümin Deniz, “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak, Manisa’nın merkezini ve bütün ilçelerini kapsayan ulaşım master planı ihalesini tamamlamış bulunmaktayız. İhale yüklenicisi Mescioğlu firması ile sözleşmeleri imzaladık. Manisa ve ilçelerinde bu çalışmayı başlatıyoruz. 5216 sayılı yasanın 7. maddesiyle ulaşım master planları yapmak bizim yasal yetkimizde olduğu için biz de bütün prosedürleri tamamlayarak bu planı hazırlatmaya başlayacağız. Manisa Valiliği, ilçe belediyeleri, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının, bu planın bir paydaşı olmasını umut ediyoruz.” dedi.

Manisa’da hayal edilen raylı sistemin öngörülüp öngörülemeyeceğinin bu planlarla oluşturulacağını aktaran Deniz, “Bütün ulaşım entegrasyon ağlarını, yol bağlantıları, ilçeden merkeze, merkezden mahallere gidiş geliş noktasında bütün yol ağlarının ulaşım planlamasını en sağlık şekilde yapmayı amaçlıyoruz. Şehir merkezinde düşündüğümüz raylı sistemler bu kapsam içerisinde, yolcu talepleri bu plan dahilinde hesaplanacaktır. Hazırlanacak bu plan şehir merkezinde bize raylı sistemleri öngörmesi durumunda yapım ihalesi başlatılacak ancak öngörmemesi durumunda ise diğer alternatif taşıma modları uygulanacak. Ayrıca TCDD’nin konvansiyonel hatlarında ilçelerden merkeze Manisa banliyö sistemini bu plan dahilinde etkin hale getirmek, vatandaşımızı Manisa’ya en ekonomik şekilde taşımak ve ulaşım yönünden sorunsuz taşımacılığı gerçekleştirmek adına planlama yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mescioğlu Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Gülmez de ulaşım master planı ihale sözleşmesinin Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. Gülmez, “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İhale şartnamesinde belirtildiği gibi bu işin 18 aylık bir süresi var. Bu süre içinde biz bu işi, teknik şartnamede belirtilen şekilde yapıp Manisa halkıyla ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek, şehre yakışır bir ana planı hazırlayıp sunacağız.” dedi.