Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmalarını başlattı. İlaçlama ekiplerinde görev yapan personele verilen eğitimle başlayan çalışmalarda, 17 ilçede 45 ekip ve 190 kişi görev alacak.

2015 Kasım ayı sonuna kadar sürecek açık alan ve larvasit uygulamalarında, il genelinde 45 aracın ve 190 personelin görev alacağını belirten Belediye Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, “Haşereyle mücadele çalışmalarının daha etkin ve verimli geçmesi adına il genelinde karasinek, sivrisinek, kene gibi haşerelerle açık alanlarda her mevsim program dahilinde ilaçlama çalışmaları yaparak, halk sağlığını tehdit edebilecek canlılarla yoğun bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Aykurt, açıklamasında şunları kaydetti: “On beş ekip Yunusemre, Şehzadeler, Turgutlu ve Saruhanlı’da, üç ekip Akhisar’da, iki ekip Soma’da, bir ekip Kırkağaç’ta, bir ekip Gölmarmara’da, üç ekip Salihli’de, bir ekip Ahmetli’de, iki ekip Köprübaşı’nda, dört ekip Alaşehir’de, iki ekip Sarıgöl’de, dört ekip Demirci’de, iki ekip Gördes’te, üç ekip Kula’da ve iki ekip Selendi’de görev yapacak. Ayrıca Akhisar, Salihli, Alaşehir, Demirci ve Kula ilçe merkezlerine kurduğumuz şeflikler ve güçlendirilmiş merkez ekiplerimizle yerinde müdahale ederek, sağlıklı çevre koşullarında sezonumuzu geçirmeyi planlıyoruz. 2015 yılı için yapılan çalışmalarda insan, bitki ve hayvan sağlığını ön planda tutarak yapılacak olan ilaçlama hizmeti dışında, üreme kaynaklarının kurutulması ve minimuma indirilmesi önceliğimiz olacak.”