Elazığ Valiliğinden Mardin Valiliğine atanan Ömer Faruk Koçak görevine başladı. Valilik binası önünde akşam saatlerinde kalabalık kamu ve STK kuruluşu temsilcileri tarafından karşılanan Vali Koçak, Valilik Nişli salonunda çalışma prensipleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir kadim şehirden başka bir kadim şehre atanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ömer Faruk Koçak, Türkiye'nin en kadim, en renkli ve kültürel anlamda en zengin şehre geldiğinin farkında olduğunu belirtti. Elazığlıların kardeş şehir mesajını getirdiğini ifade eden Vali Koçak “Mardin çeşitli uygarlıklara ve dinlere ev sahipliği yapmış, farklı kültürleri potasında eriterek sevgiyle, hoşgörüyle harmanlamış, kendi içerisindeki farklılıkları koruyarak binlerce yıl farklı kökenden gelen toplumlarla bir arada yaşamasını bilmiş kadim bir Anadolu şehridir.
Tarihi ve kültürel dokusuyla medeniyetlerin beşiği olan Mardin'e atanmak benim için ayrı bir bahtiyarlık vesilesidir.” dedi.

Mardin'e, Mardinli vatandaşlara hizmet için geldiğini belirten Kocak, ”Görev ve sorumluluklarımızı; hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan adil bir yönetim anlayışı ile yerine getireceğimiz, bu çerçevede kamu hizmetlerini yürütürken vatandaşımızın huzur, refah ve mutluluğunu sağlamak amacıyla kamu ve özel tüm kesimlerle birlikte çalışacağımızı vurgulamak isterim. Bunun yanında çağdaş yönetişim gereği şeffaf olacağız çünkü biz bu hizmetleri kamu adına, milletimiz adına yapacağız. Mardin halkının hizmetinde yaptığımız işlerin herkes tarafından görülüp denetlenmesi ve bize geri dönüşümünü sağlamak açısından böyle bir yolu izleyeceğiz. Göreve başladığım bu ilk günde ifade etmek isterim ki basınımıza bu konuda çok iş düşecektir. Bu bağlamda basınımızla karşılıklı sorumluluk anlayışı içerisinde halkımızın yararına güzel işler yapacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Koçak, yarın görevden alınacakmış gibi hazırlıklı olacağını buradan emekli olacakmış gibi hizmet ve projelerin takipçisi ve uygulayıcısı olacağını da sözlerine ekledi.