Türk Yerel Hizmet Sen (TYHS), Denizli’nin Merkezefendi İlçe Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 4 ayrı ihale ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

THYS Denizli Şube Başkanı Ergun Kırlı, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Merkezefendi Belediyesi yöneticilerini söz konusu işlemlerle ilgili aylarca uyardıklarını söyledi. Kırlı, "Suç iddialarımıza karşılık yetkililer tarafından soruşturma açılmadığı gibi Sendikamız yönetiminde yer alan kamu görevlilerine mobbing uygulanmış, görev yerleri değiştirilmiş tehdit baskı ve cebirle resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma iddiaları örtülmeye çalışılmıştır. Bağımsız Türk yargısına olan inancımız gereği, baskılara boyun eğmemeye ve hakkın tecelli edeceğine inancımızla 3628 sayılı Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’nun 17. Maddesine istinaden Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz." dedi.

Kırlı, 2014/58886, 2014/61688,2014/66932 ve 2015/6543 sayılı ihaleler ile ilgili 4 dosyayı Cumhuriyet savcılığına teslim edeceklerini vurguladı. Dört ihalede alım işini gerçekleştirdikten sonra ihaleye çıkmak, teknik şartnamenin rekabeti engelleyecek şekilde yapılması, gerçeğe aykırı tanzim edilen metraj ve keşiflerle ihaleye çıkılması ihaleyi alabilecek kişilerin proje olmaması nedeniyle maliyetleri hesaplayamadığından ihaleye girememesi gibi konular yer alıyor.