Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi’nde, internet üzerinden yapı ruhsat takip sistemi kullanıma açıldı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Kontrol ve Yapı Ruhsat Birimi için geliştirilen "Yapı Ruhsat Takip Sistemi" tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında, ruhsat durumlarının internet üzerinden kolayca sorgulanabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde, yapılanma anlamında yüzde 70-80 oranında ruhsat başvuruları Merkezefendi Belediyemiz'e yapılıyor. Bu sistem sayesinde halkımız, bundan sonra belediyeye gelmek zorunda kalınmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Ayrıca vatandaşlar, proje kontrol işlem sonuçlarını, varsa proje eksikliklerini görebilecekler. Bu hizmetten yaralanacak vatandaşlar, gerekli sorularını da sistem üzerinden iletebilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir. Hedefimiz güçlü iletişim, en uygun süre ve üstün şeffaflık elde etmek.” dedi.

Resmi web sitesi "www.merkezefendi.bel.tr." adresine girenler, sol köşede bulunan "e-Ruhsat" linkine tıklayarak, dünyanın her yerinden ruhsat durumlarını öğrenebilecek. Kendilerine ait yerlerin ruhsat durumu bilgilerine erişip çıktılarını alabilecekler.