Altı üyesi bulunan METAB’ın daha da güçlendirilmesi için üye olmayan ilçe belediyelerine üye olmaları yönünde yazılı çağrı yapıldı. Böylelikle METAB’ın yapısının daha güçlü hale gelmesi ve ilin her bölgesine hizmet sunulması amaçlanıyor.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) encümen toplantısı gerçekleştirildi. Birlik Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantıya encümen üyeleri Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Silifke Belediyesi Meclis Üyesi Mevci Arslan, turizmci Hüseyin Çalışkan ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Birlik Müdürü Hasan Gökbel katıldı.

Encümen toplantısında METAB’ın 2016 yılı bütçesi ile çalışma ve iş programını ayrıntılı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kocamaz, "Devam eden turizm merkezleri plan çalışmalarının yanı sıra ilimizin tanıtımı, kazı çalışmalarına destek, turizm eğitimi, ören yerlerinin bakım ve onarımı, yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım ile Mersin’e özel bazı projelerin 2016 yılında gerçekleştirilmesi uygun görülerek, bütçe ve iş programı, METAB Meclisi’ne sevk edildi.” dedi.

METAB’ın halen Büyükşehir Belediyesi ile birlikte altı üyesi bulunduğunu hatırlatan Kocamaz, "Üye olmayan ilçe belediyelerine üye olmaları yönünde yazılı çağrı yaptık, yetkili karar organlarından alacağımız karar doğrultusunda, diğer ilçe belediyelerinin de üyelikleri konusunu METAB Meclisi’ne götüreceğiz. Böylelikle METAB’ın yapısını daha güçlü kılmayı ve ilin her bölgesine hizmet sunmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda plan çalışmaları devam eden turizm merkezlerinin son durumları da ele alınarak, karşılaşılan sorunlar hakkında çözüm yollarının görüşüldüğü kaydedildi.