Kırıkkale'de şehir genelindeki metruk binaların yıkımına başlandı. Belediye tarafından yapılan tespitler doğrultusunda arsa sahiplerine önceden bilgilendirmede bulunularak yıkımlar gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, metruk haldeki 39 binanın tespit edildiğini dile getirerek, yıkımların plan ve program dahilinde devam edeceğini söyledi. Bağlarbaşı Mahallesi’nde yıkıma başladıklarını kaydeden Genç, her mahallede metruk bina bulunduğunu ifade etti. Genç, "Vatandaşımız hemen gelinsin ve yıkılsın istiyor. Aslında biz bu binalarımızı yasalara uygun şekilde yıkıyoruz. Yani birçok prosedür var. Şu anda 39 binamızın kararı çıktı. Belli program dahilinde yıkımlara başladık. Günde 4 bina olmak üzere 39 binamızın yıkımını en kısa sürede bitireceğiz." dedi.

Geceleri bu metruk binalara balicilerin geldiğini ve çevreye rahatsızlık verdiğini anlatan Genç, "En büyük sıkıntımız bu konudaydı. Bunun yanı sıra bu binalarımız şehrin estetiğini bozuyordu. Biz bu konuda kararlıyız ve tüm mahallelerimizde bulunan metruk binalarımızı yıkacağız." diye konuştu.