Aydın Büyükşehir Belediyesi, meclis kararıyla ilçedeki mezar ve defin hizmetlerini devrettiği Efeler Belediyesi ile protokol imzaladı. Bu çerçevede başta Tellidede ve Kemer olmak üzere 120 mezarlığın bakım, onarım, temizlik ve bütün defin hizmetleri, Efeler Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yapılmaya başlandı.

Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, mezarlıkların genel temizliğiyle başlanan çalışmalara otların biçilmesi, ağaçların budanması ve diğer işlemlerle devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Mezarlıklar Müdürü Gülhiz Gürbüz, “Mezarlıklarımızda temizlik çalışmalarının yanında, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını da yapıyoruz. Sekiz aylık gibi bir süreçte, büyük alanlara sahip mezarlıklarımızın tamamında temizlik ekiplerince gerekli çalışmalar yapılarak mezarlıklar, ziyaretçilerine hazır hale getirilmiştir. Mezarlıkların bakım ve temizliği haricinde oluşturulan diğer cenaze hizmetleri ekipleriyle tüm defin hizmetlerinin, cenaze nakil hizmetlerinin, tüm mezarlıklardaki cenazelerin kayıt altına alınması ve sisteme dahil edilmesi hizmetlerinin de Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet ve sorumluluk alanında olduğunu hatırlatmak isterim. Tellidede ile Kemer Mezarlığı dışındaki diğer mezarlıkların hiçbirinde geçmiş cenaze kayıtları bulunmuyor. Cenazelerin tamamının bilgisayar sisteminde kayıtlarının oluşturulması uzun bir çalışma süreci alacaktır ancak kayıt altına alma için hazırlıklarımızı tamamladık.” dedi.

Haftanın yedi günü ve günün 24 saati hizmet verdiklerini belirten Gürbüz, “İlçemiz sınırları içerisinde tüm defin hizmetlerini ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, cenaze hattı olan Alo 188’den bize ulaşmaları yeterli. Efeler Belediye Meclisi'nce belirlenen ücret karşılığında şehirdışına da cenaze nakli imkanını, arttırılan araç sayımızla gecikmesiz verilebiliyoruz. Mezarlıklar Müdürlüğü olarak tüm ekip ve ekipmanlarımızla ilçemiz sakinlerine cenaze hizmetlerimizi zamanında ve eksiksiz olarak verebilmek adına neler yapabileceğimizi ve daha fazla nasıl faydalı olabiliriz düşüncelerimizi uygulamaya dökerek, cenaze yakınlarının hem acılarına ortak olmak hem de en acılı günlerinde iş yüklerini hafifletebilmek adına çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.