Mersin’in Silifke İlçesinde her ayın ilk haftasında yapılan Silifke Belediyesinin olağan meclis toplantısında MHP ve AK Partili meclis üyeleri, yapılan oylamaya itiraz etti. Oylamanın adil olmadığını iddia ederek oylamanın yeniden yapılmasını talep eden meclis üyelerinin talebini reddeden Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u proteste ederek meclis salonunu terk ettiler. AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, adil bir oylama olmadığını ve sayımın oldu bittiye getirildiğini iddia ettiler.

Tartışmaya konu olan gündem maddesi; mülkiyeti belediyeye ait olan Taşucu mahallesindeki 17 dönüm 680 metrekarelik alanın ve Sökün mahallesindeki 16 ve 18 dönüm 200 metrekarelik 3 ayrı gayrimenkulün satışı için yetki konusunun görüşülmesiydi. Konunun içeriği hakkında yapılan konuşmaların ardından meclis üyeleri, şuan satılmasının değil de ilerleyen dönemlerde daha iyi bir paraya satılabileceği fikrini öne sürdü. Ardından başkan Turgut şuan için sadece satışının yapılıp yapılmayacağını kararlaştırılmasının oylamasının yapıldığını, satış gerçekleştirileceği takdirde her partinin birer temsilcisi bulunan komisyon huzurunda, basın huzurunda şeffaf bir şekilde açık ihale usulü ile ihalenin yapılacağı hakkında geniş bilgi verdi.

Bilgilendirmenin ardından yapılan oylamada 13 ret 14 kabul olarak kayıtlara geçti. MHP’li ve AK Partili meclis üyeleri oylamanın çok hızlı bir şekilde sayıldığını, tekrar sayılması gerektiğini isteseler de Başkan Turgut, “İkinci bir oylama yapmak doğru olmaz. Aranızda çekimser oy kullanma özgürlüğü kullanan üyelerimize baskı yapılmış olur. İstenirse kayıtlarda oylama mevcuttur inceleyebilirsiniz” şeklinde konuşarak ikinci bir oylama yapılmayacağını söyledi.

Yanlış oy sayıldığını belirten MHP ve AK Partili meclis üyeleri, “Biz oyları saydık 15 çıkıyor. Sizin saydığınız oya göre 13 çıkıyor. O kadar hızlı bir oylama yapıldı ki işi oldu bittiye getirdiniz” diyerek söz birliği ile meclis salonun terk ettiler. Meclis toplantısı, terk eden meclis üyelerini ardından devam etti ve geride kalan 5 madde görüşüldü.