Muğla'nın Milas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıldır devam eden kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı devam ediyor. İller Bankası tarafından 61 milyon TL harcanan alt yapı çalışmasının yüzde 88,60’ı tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, altyapı ihalesinin 30 Ekim 2013 tarihinde yapıldığını, 13 Kasım 2013 tarihinde de sözleşmesinin imzalandığını hatırlattı. Alt yapı çalışmalarının yüzde 88,60 oranında işin tamamlandığını söyleyen Ülgen, "Alt yapı çalışmasının kontrollük hizmetinin tamamı İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Çalışmaların sonucunda 126 km kanalizasyon hattı ve 55 km yağmursuyu hattı döşendi. Ayrıca, 14 adet karayolu yatay delgi imalatı, 3 bin 777 adet parsel ve 7 bin 735 adet yağmursuyu ızgarası yapımı gerçekleşti." dedi.

Ülgen, alt yapı çalışmaları süresi içerisinde yüklenici firmanın süre uzatımı istediğini ifade ederek, şunları kaydetti: "İller Bankası A.Ş tarafından verilen süre uzatımı ile beraber 24 Mart 2015 tarihinde tamamlanarak geçici kabule hazır hale geldi. İller Bankası A.Ş. ve MUSKİ Genel Müdürlüğü teknik personellerinden oluşan geçici kabul heyeti, gerekli incelemelerini tamamlayarak yüklenicinin eksiklikleri tespit etti. Kabul heyeti tarafından 18 Haziran 2015 tarihinde tutanak düzenlenerek yükleniciye bu eksikliklerin tamamlanması için 1 aylık süre verildi. 1 aylık süre zarfında yüklenicinin eksiklikleri tamamlaması halinde geçici kabulü işlemi tamamlanmış olarak bize teslim etmesi gerekiyor."

Kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatının tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Ülgen, "Yaklaşık 2 yıldır alt yapı çalışmalarından dolayı yaşanan sorunlar vardı. Bu sorunları vatandaşlarımızın sağduyulu olmasıyla çözdük. İller Bankası'nın yürüttüğü bu çalışmada bizde vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için İller Bankasına her türlü desteğimizi verdik. Milas ilçesindeki vatandaşlarımızın bu süre zarfı içerisinde göstermiş olduğu sabır, hoşgörü ve hassasiyet için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.