CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının zorla Ülkücü İşçiler Derneği’ne üye yapıldığını iddia etti.

Milletvekili Turgay Develi, Adana Büyükşehir Belediye çalışanlarının tepeden inme talimatlarla Ülkücü İşçiler Derneği'ne üye yapılmasının yanlış bir uygulama olduğunu söyledi. Develi, "Belediye çalışanları iradeleri dışında Belediye yönetimlerine yakın sendikalara emir vakilerle üye yapılması en temel insan haklarına aykırıdır." dedi.
CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Örgütlülüğü yücelten, dayanışma bilincini geliştiren bütün örgütlülüklere saygı ve destek bizim temel prensibimizdir. Ancak, bireyin hak ve özgürlüklerini kısıtlayan emrivaki üyelik girişimleri ve dayatmaları kabul edilemez. Belediye çalışanlarının telefonlarına gönderilen ‘Adana Ülkücü İşçiler Derneği’ne üyeliğinizin gerçekleşmesi için maaş aldığınız bankaya talimat vermeniz ve üye kimlik kartını almanız gerekmektedir’ içerikli tepeden inme talimatların çalışanların bireysel özgürlüklerine müdahale edilmemelidir."