Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş, Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park sınırları içine HES yapılmasının bölgenin ekolojik yapısını bozacağı için yanlış bulduklarını söyledi.
Bölgeye HES yapılmasının Antalya'nın en ayrıcalıklı yeri olan Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park Alanı'nda eko turizmi ve su sporu canlılığının büyük yara alacağını belirten Doğmuş, hali hazırda İmar Planı yapılmayan alanda ilgili firmanın çalışma yapmasının sakıncalı olduğunu kaydetti.
Aynı zamanda şehir plancısı olan Doğmuş, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Ahmetler Kanyonu'na HES yapılması nasıl yanlış buldularsa Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park sınırları içinde bulunan Değirmenözü Mahallesi'ne HES kurulmasını yanlış buldukları için karşı olduklarını ifade etti.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün bölge için Uzun Devreli Gelişme Planı olduğunu hatırlatan Doğmuş, dünyanın hiç bir ülkesinde birinci dereceden SİT olan ve milli park alanı içinde kalan bir yere HES'in yapılmadığını, yapılmasına da izin verilmediğinin altını çizdi. Doğmuş, "Milli park alanı içinde bulunan bir yere HES yapılmasına karşıyız. Bölgeye HES yapılması demek her yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting su sporu yaptığı Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park parkurunun zarar görmesi demek. Antalya'nın en ayrıcalıklı alternatif turizm alanı burası. HES yapılırsa her yıl 4,5 milyon turisti ağırlayan Manavgat'ta turizmi 12 aya yayamayız. Bölgeyi besleyen su kaynakları büyük zarar görür. Bölgemizde turizmin 12 aya çıkması ve alternatif turizmin hayat bulması için bölgedeki HES yapıma dur denilmeli. Bölgenin ekolojik yapısı bozulmadan çalışmalar durdurulmalı. " diye konuştu.