Bursa’nın Mudanya ilçesinde önceki hafta işçilerle toplu sözleşme imzalayan Mudanya Belediyesi, memurlara yönelik toplu sözleşme için Tüm Bel-Sen ile masaya oturdu.

Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen memurların toplu sözleşme töreninde Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da hazır bulundu. Bir yıllık toplu sözleşmeye göre en düşük memur maaşı net 2 bin 800 lira olurken, en yüksek memur maaşı net 4 bin 400 lira olarak belirlendi. Tüm Bel-Sen Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız ile İşyeri Temsilcisi Necmettin Yiğit’in de katıldığı törende, sosyal haklar geçen yıl yapılan sözleşmeyle eşdeğer oldu. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, hak verilmez alınır sözü ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, emekçinin yanında bir belediye başkanı olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Törende konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, gelecek yıl Türkiye’nin en iyi sözleşmesini imzalayacaklarını belirterek, "Bu size Hayri Türkyılmaz sözüdür." dedi.

İlçenin hak ettiği değere çalışanları ve halkıyla birlikte ulaşacağını ifade eden Başkan Türkyılmaz, imzalanan sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.