Bursa’nın Mudanya ilçesinde ambalaj atıklarının geri kazanımı amacıyla AŞM Geri Dönüşüm firması ile protokol imzalayan Mudanya Belediyesi, ilçedeki atıkları ayrıştırarak toplayacak.

Mudanya Belediyesi ile AŞM Geri Dönüşüm AŞ arasında Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın makamında imzalanan protokol törenine, şirket yönetim kurulu başkanı Şafak Bayrak ile Aslan Çelik’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bağcı ve Meclis Üyesi Akın Poroy katıldı. Her atığın çöp olmadığının farkındalık oluşturulacağı proje ile geri dönüşebilen atıkların ayrı ayrı toplanacağını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu sayede hem ülke ekonomisine hem de kent ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi.

Sokak ve mahallelere konulacak bidonlarda ambalaj atıklarının ayrı ayrı toplanacağını ifade eden AŞM Geri Dönüşüm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Bayrak, söz konusu proje ile Mudanya’da geri dönüşümün sağlanması açısından en ciddi ve en verimli çalışan, ülkeye örnek ilçelerden biri haline getireceklerinin sözünü verdi.