Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmet veren 550 muhtar için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Büyükşehir bürokratları ve muhtarlar katıldı.

Başkan Gürün, açılış konuşmasında Muğla'nın büyükşehir olmasından sonra 11 ay geçtiğini hatırlatarak, "Vatandaşlarımız, yerel seçimlerden sonra hizmetlerin hangi kurumlar tarafından yapılacağını bilmediği için 13 ilçemizde bilgilendirme toplantıları düzenledik ve çok olumlu geri bildirimler aldık. Bu toplantıları düzenlemekteki amacımız da sadece 550 muhtarımızı biraraya getirerek sorunlarını, önerilerini dinlemekti ve öğrenmek istediklerini anlatmaktı. Muğla geniş coğrafyası, altyapısı, suyu, yolu ile diğer büyükşehirler arasında ayrı bir yere ve öneme sahip. Köyünün ve mahallesinin sorunlarını çok iyi bilen muhtarlarımızla problemlerimizi hep birlikte çözeceğiz. Görev süremiz olan beş yıl içinde ilçe belediyelerimizle birlikte halkımıza hizmet ederek daha nitelikli, daha yaşanır bir Muğla yaratacağız." dedi. Gürün, 550 muhtarla geniş bir aile olduklarını, bundan sonra muhtarların talep etmesi halinde ilgili daire başkanının ilçelere gelerek bilgilendirme yapacağını sözlerine ekledi.

Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık ise ilçelere ve mahallelere 11 ayda yapılan hizmetler dolayısıyla Başkan Osman Gürün'e plaket takdim etti. Ayrıca muhtarlara, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine daha kolay ulaşabilmeleri için evde bakım, haşereyle mücadele gibi hizmetleri veren birimlerin telefon numaralarını içeren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.