Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı, güvenilir ve düzenli yardım etmek ve destek olmak için "Destek Kart" projesini hayata geçirdi. İl genelinden belediyeye müracaat eden, sosyal inceleme görevlilerinin araştırmasından sonra sosyal yardım almasına karar verilen vatandaşlara, 150-250 TL limitli bir kart verilecek. Vatandaşlar bununla POS cihazı bulunan her yerden gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Vakıfbank Bölge Müdürü Adem Terbillioğlu, projenin protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Destek Kart ile yardım alacak vatandaşların sosyal ve ekonomik hayattan kopmayacağını ve ihtiyaçlarını, kendi istekleri doğrultusunda karşılayabileceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise bu projenin yeni bir hizmetleri olduğunu belirtti. Destek Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara, kendi ihtiyaçlarını özgürce belirleyebilme ve giderme imkanı sunduklarını dile getiren Başkan Gürün, "İl genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Muğla Büyükşehir Belediyemiz'e müracaat ederek Destek Kart hizmetimizden yararlanabilecek. Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu tarafından, kriterlere uyan vatandaşlarımıza limiti 150 ile 250 TL arasında değişen destek kartımız verilecek. Bu kartla belli kriterlere uyan yoksulluk sınırındaki ailelere belediyemiz, onların istediği yerde harcamaları için bazı kalemler hariç harcama özgürlüğü verecek. Kömür ya da birtakım yardım malzemeleri dağıtmak da sosyal hizmet sayılabilir ama bunu bir üst seviyeye çıkararak, şahsın kendi ihtiyacına göre ve hiç kimsenin haberi olmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, onlara destek olmak için Destek Kart hizmetini başlattık. Destek Kart hizmetimiz, Muğlamız'a hayırlı olsun." dedi.

İmza törenine Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Vakıfbank Şube Müdürü Tüfekçi, CHP İl Başkanı Mürsel Alban ve Büyükşehir Belediyesi daire amirleri de katıldı.