Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Bağ-Kur borcu olan esnaf ve sanatkarların, sağlık hizmetlerinden faydalanması için torba kanunla yapılan düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bağ-Kur borcu olanların, bu haktan faydalanmak için mutlaka SGK'ya uğramasını ve durumunu değerlendirmesini isteyen Algün, “Borcu olan esnaf ve sanatkarımız, bu haktan yararlansın.” dedi.

Yıllardır talep ettikleri fakat bir türlü yerine getirilmeyen, esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur'a borçlarının askıya alınması ve sağlık hizmetlerinden faydalanmasıyla ilgili bir açıklama yapan Oda Başkanı Algün, “Son çıkarılan torba kanun gereği, bir yıl ve üzerinde borcu olanların, borçlarını ödeme gücü yoksa borçları askıya alınacak ve emeklilikte eğer ihtiyacı olursa askıya alınan günlerini yeniden kullanabilecek. 15 yıldır sağlıktan yararlanamayan, sayısı yüz binleri aşan borçlu esnaf ve sanatkarlarımız açısından olumlu bir adım saydığımız bu çalışmayı destekliyoruz ve bir an önce SGK kurumunun bu işlemlere başlamasını istiyoruz. Sağlıktan yararlanmadığı halde sağlık primine artı faizler ve gecikme zamları ekleyerek bir adaletsizlik vardı, bu hatadan dönülmüş olması sevindiricidir.” şeklinde konuştu.

Borçlu esnaf ve sanatkarın, SGK uygulamaya başladığı andan itibaren bu haktan faydalanmasını tavsiye eden Süleyman Algün, “Eğer kanunen mümkünse diğer kurumlara olan borçlarla ilgili çıkarılan yeniden yapılandırma tekrar gözden geçirilmelidir. Odamıza kayıtlı esnaf ve sanatkarlarımız, uygulama duyurularını takip etsinler. Eğer yasal süre içinde bu haktan yararlanmazlarsa yarınlarda çok daha sorun yaşayacakları gerçeği ortadadır. Henüz SGK bu konuda çalışmaya başlamamıştır. Uygulamanın bir an önce başlaması, sağlık sorunu olan esnaf ve sanatkarlarımız açısından önem arz etmektedir.” dedi.