Muğla Valisi Amir Çiçek, Datça ilçesindeki mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve ilçe müdürleriyle biraraya geldi. Datça Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndaki toplantıda Çiçek'e Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü ve Belediye Başkanı Şener Tokcan eşlik etti.

Vali Çiçek, yaptığı konuşmada, "Cumartesi pazar demeden hep birlikte çalışacağız. Benim bir ay içerisinde sorunları yerinde tespit etmem için Muğla'yı, ilçeleriyle birlikte iki tur gezmem gerekiyor. 13 ilçeyi sadece hafta içi ziyaret edersem bütün ilçeleri 2,5-3 ayda bitirebilirim. 3 ay büyük zaman kaybı. Makam, bizim için sadece evrak imzalama yeridir. Bizim yönetim anlayışımızda vatandaşın yanında olmak var. Her şey para değil. Amacımız kaynaşmak, biraraya gelmek, birbirimizle konuşmak, birbirimizi anlamak, değişik düşünceler ve farklı gruplarla biraraya gelerek ortak akıl yürütmektir." dedi. Dinamik bir çalışma yöntemini benimsediğini vurgulayan Çiçek, Datça'nın meselelerinin her zaman masaya yatırılmasına gerek olmadığını, ana problemlerin iyi tanımlanarak çözüm yolları bulunacağını söyledi. Sosyal ve ekonomik problem varsa bunların iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Sizlerle, sizin düşüncelerinizle sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bir önceki ziyaretimde konuşulan konuların takipçisiyim. Hizmet yapılırken önemli olan, aktörlerin çok olmasıdır. Ortak akıl olursa güç birliği doğar. Ayrıca Özel Çevre Koruma bölgesi olan Datça'da, bütünleşik kıyı planı yapılarak vatandaşın mağduriyeti giderilecek." ifadelerini kullandı.

Datça'nın en önemli sıkıntısının sağlıkla ilgili olduğunu aktaran Kaymakam Üncü ise, "Datça Devlet Hastanesi, fiziki olarak tamamlandı. Geçici kabulü için TOKİ'ye başvuruldu. TOKİ'den yetkililer geldi. Kanalizasyon sisteminin şehir şebekesine bağlanması ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından gerekli cihazların alınması ile birlikte hastane hizmete girecek. Datça için önemli bir konu olan hükümet konağı projesininse avan projesi hazır, uygulama projeleri hazırlanmak üzere." diye konuştu.

Ardından muhtarları dinleyen Vali Çiçek, ilgili kurumlarla görüşerek sıkıntıların çözümü konusunda takipçi olacağını sözlerine ekledi. Toplantıdan sonra şu an kullanımda olmayan eski Dorya Otel, hükümet konağı ve Turaş tesisleri'de inceleme yaptı.